Cypern

Just ja! ska berätta lite om vår Cypernresa från i Juni.. Eftersom sambon jobbade och det regnade på min semestervecka med barnen, bestämde jag mig fort för att fly landet. Eftersom Milton skulle börja på fritids veckan efter var det viktigt att vi var tillbaka i tid. Så när jag hittade en femdagars resa via Fritidsresor till Ayia Napa jublade jag. Att det dessutom var hyfsat pris (13.400kr), all inclusiv och vattenland var fantastiskt.
 
Folk i min omgivning var aningen skeptiskt mot att jag skulle åka ensam med två barn i åldrarna fyra och sex. Jag trotsade envist, men kan erkänna att för ett år sedan hade jag aldrig gjort något dyligt! Men vår vardag med rutiner, relationer och regler idag är så otroligt annorlunda mot för vad det en gång varit. Mina barn är fantasiska små grabbar som precis som alla andra självklart bråkar och slåss med jämna mellanrum. Men dom har mognat enormt och lyssnar på vad man säger. Så i det här fallet, kände jag inga tvivel på att det skulle funka.
 
Vi lära upp mitt i natten för flyget gick tidigt. Men grabbarna var taggade. Dom följde mig som små ljus genom Arlanda fram till Gaten där vi hade tur att komma precis så vi fick gå på. Flygresan ner. Den gick kanon. Milton och Viggo kikade på film, fick pannkaka till mat och sa inte många knyst. Allt gick smärtfritt hela vägen till hotellet. Vi träffade en annan mamma som komiskt nog åkte själv med sina två barn på fem och sju med. Så barnen fan varann direkt och vi morsor hade sällskap resten av resan.
 
Hotellet var ett 3-stjäringt hotell. Ärligt förväntade jag mig inte så mycket. MEN. Det var otroligt fint. Fantastiskt vattenland med massor av rutchkanor, vattenströmmar, forsar, piratskepp och vågpooler. Det stora pluset med det hela var helt klart dom 10-12 vakter som ständigt höll koll. Man behövde aldrig känna sig orolig. Sen hade vi ju gjort det enkelt med All inclusiv och maten var jättebra! Fräsch, god och varierande. Fanns något för alla och varje dag var det ett nytt tema som Asiatiskt, mexikanskt osv. I poolbaren fanns det ett X antal barndrinkar som barnen gick och hämtade själv. Perfekt att slippa tvinga i dom dricka hela dagarna när det fanns paraplydrinkar i olika färger som var nog så lockande!
 
Ända möjlig nackdelen var att det var en bit till stranden. Vi kände att vi hade allt vi behövde på hotellet och hade inga behöv av att gå till stranden mer än en dag för att kika läget. Tog ca 15 min att gå med fyra ungar. Annars så fanns det ett stort Tivoli (Luna Park) precis bredvid hotellet som man kunde fördriva tid i på kvällarna. Hotellet stor för en hel del underhållning med sång och dans, eldshower, quiz osv.
 
Sedan var det flygresan hem. 00.30 gick planet och där och då var jag tacksam att jag hade hjälp av den andra mamman så vi kunde hjälpa varann. Men i det stora hela gick det bra. Barnen slocknade så fort vi kom på flyget och sov hela resan hem.
 
Allt gick smärtfritt. Vi hade några otroliga dagar tillsammans i solen där vi verkligen umgicks på ett sånt där sätt man knappt gör längre. Det var mycket mys, prat och kramar. Barnen pratar redan om nästa resa och hur gärna dom vill tillbaka till Cypern. Och jag kan varmt rekommendera Panthea till andra och kommer garanterat åka tillbaka dit fler gånger!

Emma Magnusson

You only live once! YOLO

RSS 2.0